Fred forhuden

FASE 3 I JOBSØGNING: A-kasse og dagpenge

Som nyudannet taler ingen om det, men jeg forestiller mig alle tænker på det. Det har i hvert fald fyldt meget for mig. Dagpenge.

Tanken om at komme på dagpenge og skulle på girafkurser hos et jobcenter, sende bestemt antal ansøgninger og i det hele taget blive tjekket rigtig meget i alt, hvad man foretager sig.. Det er ikke lige mig. Jeg forstår godt, at det er en nødvendighed, så man er sikker på, folk står klar til at hoppe på et job, når det kommer, men jeg har aldrig haft det nemt med regler og kasser, og det gælder altså også her.

Til min overraskelse har det ikke været så svært at få styr på dagpenge for juli måned. Jeg har valgt, at jeg vil modtage dagpenge, fordi jeg har sagt mit mine studiejobs op. Og jeg skal jo for filan betale mine regninger. Det er dog ikke min intention at blive på dagpenge. Ja faktisk er jeg fortrøstningsfuld omkring at jeg finder mig et job, inden panikken for at gå og trille tommelfingre kan nå at brede sig i min krop.

Alligevel vil jeg lige dele mine erfaringer med at hitte ud af systemet. Det kunne jo være, det så blev nemmere for dig, skulle du en dag stå i samme situation. Så her kommer tre læringer for mig.

Fase 3

Baggrunden til billedet er fundet på Freepik

  1. A-kasse og jobnet taler ikke nødvendigivis sammmen. Nogen gange gør de. Men ikke altid. Derfor er det smart at have en kontakt begge steder temmelig hurtigt, så den direkte mailkorrespondance om dokumenter, der skal bruges det ene og det andet sted hurtigt kan finde vej. Jeg blev temmelig hurtigt kontaktet af en fra a-kassen, hvor ved jobnet ringede jeg selv, da jeg skulle melde ferie
  2. Jobannoncerne inde på jobnet er ikke sådan nogle trælse nogle. Jeg har ikke selv haft brug for at søge dem, men man skal gå ind og kigge dem igennem, og der var til min store overraskelse mange, som lød virkelig fede. Jeg ved faktisk ikke, hvorfor det kom sådan bag på mig, men det var ikke desto mindre et glædeligt fund 🙂 Så jeg tænker, står man og skal sende de to ansøgninger om ugen så er det faktisk et godt sted at starte jagten.
  3. Ikke alting skal give mening i sådan et system, og det er en god ide lige at slutte fred med fra starten. Hvis du fx får et job men måneden ud stadig er på dagpenge, så skal du stadig søge jobs. Ingen ved helt hvorfor, men sådan er det bare. Jeg forestiller mig det er sådan, det er med systemer. Temmelig tidskrævende, ikke designet til at være fleksible men derimod til opgave at proppe folk i kasser. Og ja, vil man være en del af det, så er det reglerne. I hvert fald for nu. Heldigvis tog det mig ikke så lang tid at hitte ud af de forskellige ting, og hvis du ender i samme situation, så må det sidste råd være at have lidt tålmodighed 🙂

 

-. Følg mig på Instagram .-/-. Følg mig på twitter .-/-. Skriv til mig .-

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fred forhuden