Skal et parforhold bestå IKEA-testen?

Fred forhuden

Debatten om omskæring af drengebørn kører lige nu på højt blus.. Selvom det er agurketid for den politiske sæson, er det heldigt, vi kan rette fokus på emnet. For det er mig en gåde, hvorfor det i dag er a’ok.

Mange omskærer deres drengebørn fra de er helt helt små, og ‘undskylder’ det med religiøse traditioner og forsikringer om, at alting foregår på en ordenligt facon. For mig ændrer det dog ikke på, at omskæring af små poder, der end ikke har lært at sige ‘mam’, er helt grundlæggende forkert.

Fortalere mener, at det op til forældrene, fordi barnet jo sådan set er deres. Alligevel er jeg forundret over, at religion og tradition kan overskygge barnets ret til sin egen krop – især når barnet endnu ikke er i stand til selv at sige til og fra. For det er jo netop problemet. Barnet har ikke en chance for selv at tage stilling til, hvad han synes er rigtigt eller forkert. Og når først snittet er lagt, kan det aldrig gøres om – skulle nogen fortryde. Samtidig holder vi os i andre debatter om religiøse traditioner fx stening, homoseksualitet og afhugning af lemmer ikke for fine til at sætte en rationel streg i sandet. Og det skal vi heller ikke her. For det er ikke okay at stene kvinder, det er ikke okay at hugge hænderne af folk, og det er ikke okay at omskære drengebørn, før de selv kan vælge til og fra.

Derfor håber jeg meget på, at det kan lykkes de 9 uf af hver 10. danskere, der ønsker at forbyde rituel omskæring, som minimum får skabt mulighed for en aldersgrænse for det.

Hvis du synes debatten er spændende og har lyst til at blande dig, kan du kigge ind på Intact Danmarks facebookside.

-. Følg mig på Instagram .-/-. Følg mig på twitter .-/-. Skriv til mig .-

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal et parforhold bestå IKEA-testen?