Mafia not so much, men til gengæld

Fase 2 i jobsøgningen: Personlig adfærdsprofil

Når man sidder med hovedet begravet i ansøgninger, så er der ikke noget federe (fandt jeg ud af), end at blive gjort lidt mere opmærksom på, hvilken fisk man lidt mere præcist er i arbejdslivet og personligt. Individuals tilbyder at lægge adfærdsprofiler for nyuddannede og andet godtfolk, og den oplevelse vil jeg simpelthen også lige dele med jer – for det var temmelig fedt.

13639656_10153945933028500_45283102_o

Individuals holder til i det fine lille kvarter i Magstræde, og Ida, som var min rådgiver derinde, sendte mig til en start en test over mail, som går dorud for profilafdækningen. Ikke en af de der sindsvagt lange nogen, men en der er tilpas længde, så man ikke begynder at kede sig undervejs. Her skulle jeg ranke fire forskellige udsagn efter, hvad jeg er mest og mindst, og dernæst to udeladte udsagn efter mest og mindst. Svarerne blev sendt til Ida, som derefter genererede en adfærdsprofil af mig.

13639744_10153945933063500_51481901_o

Med mappen i hånden kunne vi gå i gang, men først skulle vi se lidt på min egen opfattelse af, hvordan jeg er. det er det, I kan se på kortene og terningerne nendenfor.. Og mindsandten om min mavefornemmelse ikke havde nogenlunde ret. For da vi bladrede gennem profilen, som er en udvidet DISC-model, så var der meget, som lå i tråd med min egen opfattelse – heldigt, kan man sige. Men forskellen på dette og en normal DISC analyse er, at den opdeler de fire felter i yderligere to felter, der forklare mere om, hvordan man er inden for det specifikke felt.. Og egentlig var det uhyggeligt lidt, som jeg ikke kunne se mig selv i.

13633369_10153945933093500_815763384_o

Efterfølgende gik Ida igennem de forskellige, for der er naturligvis også bagsider og opmærksomhedspunkter for mig, og det var her, jeg virkelig følte, at min egen opfattelse blev prøvet af. Vi talte både om nutiden men også meget om fremtiden, og jeg blev opmærksom på nogle af de ting, jeg med fordel kan fokusere mere energi på for at blive endnu bedre.. Som andre måske også har det, har jeg svært ved at vise sårbarhed som en del af mit professionelle selv, og vi tale meget om, hvordan sårbarhed kan vendes og bruges som en styrke i ens arbejde og samarbejde med andre..

13662584_10153945933048500_49999299_o

Nedenfor ser I det bagsiden af hver af de fire typer. Så er man udpræget det ene eller andet, kan man tale med rådgiveren om, hvordan man kan bruge det positivt eller arbejde med at styrke andre sider af en selv. Jeg har talt meget med min kæreste om resultaterne også. Det var sindsygt værdifuldt, fordi han kender mig allerbedst og ligesom kunne sætte ord på, hvad opfattelsen af mig udefra er i relation til min egen. Hvis du får lavet en test nogensinde af denne art, så vil jeg anbefale at gøre det samme. Det kommer der virkelig nogle sjove snakke ud af 🙂
13589090_10153945933088500_2042484211_o

Efter den første konsultation tog jeg hjem og tyggede på det hele. I hæftet er der mange sider, som udpensler, hvordan man er generelt, hvordan ens arbejdsadfærd er og hvilke elementer fra hver af de fire grene, man har og hvordan det påvirker folk omkring en og en selv i livet.

Efterfølgende har jeg været oppe ved Ida igen og vi skal faktisk også mødes igen efter sommer for at se, hvor langt og hvordan jeg har arbejdet med de ting, vi har talt om. Jeg glæder mig helt vildt, og det har været guld værd her i jobsøgningen.. Så står du selv og søger job eller har brug for lidt pep eller selvransagelse, så hop afsted. De har et sommertilbud lige nu, ved jeg.. så hvorfor ikke 😀

 

-. Følg mig på Instagram .-/-. Følg mig på twitter .-/-. Skriv til mig .-

2 kommentarer

 • Profilværktøjer er et rigtig værdifuldt til dialog og jeg har gennem årene haft mange gode samtaler med både medarbejdere og ansøgere med udgangspunkt i profiler.
  Det er et super godt værktøj til at samtale.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Jeg er virkelig også positivt overrasket 🙂 Selvfølgelig er det ikke alt, der er 100 procent – for det er jo en test. Men denne her er lavet med udgangspunkt i respondenter i Danmark, modsat mange andre, som er internationale. På den måde tror jeg også den er mere præcis ift. kultur osv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mafia not so much, men til gengæld