Til middag hos... Mafiaen

Fase 1 i jobsøgningen: Jobagenter – skal/skal ikke?

Okay, nu er jeg så i gang… Ja med det dersens jobsøgning. Sikke et projekt.

Min veninde, der arbejder på CBS fortæller mig, at alene på CBS bliver 3000 færdige med deres speciale i juni i år….

via GIPHY

Så jobjagten er for mit vedkommende intensiveret…
Det første vi møder som jobsøgende er muligheden for at lave en masse agenter, så vi automatisk får mails, der er rettet mod os med jobs, der faktisk er relevante. Jeg tænkte til en start, at det ville være et smart koncept, fordi jeg så ligesom kan holde styr på det hele. I stedet er det endt med at stresse mig lidt i hverdagen, fordi der virkelig kommer mange af dem, og hver af dem har så mindst 10 stillinger, som alel på den ene eller anden måde kunne være relevante.. Dybt uoverskueligt.

SÅ!

I stedet for at give op, har jeg nu lavet en rutine, der virker for mig.

Jeg har stadig mit ene studiejob og mine mange daglige gøremål med udviklingsarbejde her og der. Derfor er det urealistisk at tro jeg kan skrive ansøgninger hver dag. I stedet har jeg aftalt med mig selv,a t 5 ansøgninger om ugen er ‘job well done’. Det er overskueligt, men alligevel sådan, at der altid er lidt ude i verden. om jeg altid lige når det, det må vi se, men i hvert fald synes jeg ambitionen, som er tyvlånt af mine veninde, fra da hun søgte job, er rigtig fin.

Når jeg så skal udvælge de her fem, så tager jeg hver dag og kigger på en jobside i stedet for at kigge ALLE opslag igennem på alle sider. Det bliver jeg i hvert fald snotforvirret af. Fx gik jeg i går ind på Kforums jobside og fandt frem til fem stillinger som kunne være spændende for mig. Her valgte jeg den med den korteste frist til og gik så i gang med skribleriet. I løbet af en time havde jeg en ansøgning, og får det ikke skal være løgn, fik jeg i løbet af en time mere skrevet endnu en… Ikke fordi jeg skulle, men fordi jeg sådan havde lyst til også at søge den stilling,  så skete det helt af sig selv, selvom det altid er lidt hårdt at komme i gang.

Det kan måske virke lidt kynisk at skelne dem ift ansøgningsfrist, men for mig er det blevet en måde at prioritere, fordi jeg med det tempo her alligevel kommer til at søge en del stillinger, ja som minimum jo de fem der om ugen. Så giver det et tidsfokus ud fra den pulje af interessante opslag, som der er.

Den næste dag tage rjeg så fx et kig inde på jobindex, og laver samme først søgning og dernæst prioritering… Af og til vender jeg tilbage til nogle jeg fandt dagen før, men kun hvis jeg virkelig kan mærke det var noget. For min oplevelse er, at er man ikke lidt hård i prioriteringen, ja så kan man ende med at bruge flere timer på at læse jobansøgninger.. Og det er der jo ingen, som får job af..

Og siden jeg begyndte på det lille prioriteringstricks, så er der faldet både et par ansøgninger og et par samtaler af træet. Så er jeg ligesom i gang 😀

 

 

-. Følg mig på Instagram .-/-. Følg mig på twitter .-/-. Skriv til mig .-

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til middag hos... Mafiaen