*Summer vibes*

Hvordan håndterer jeg travle dage?

Der er mange, som spørger mig, hvordan jeg tackler at have alle de mange bolde i luften i mit liv. Taber jeg dem aldrig?, snubler jeg ikke af koncentration?, falder jeg ikke om af træthed?

Og faktum er: JO FOR FANDEN – hvem gør ikke det, hvis de presser sig selv for hårdt. Det gør jeg også. Jeg er jo ikke wonderwoman..

Men jeg har øvet mig meget på et par teknikker, der hjælper mig, så det aldrig når dertil. Måske du også kan lade dig inspirere, så stakken ikke vælter over dig.

 1. Mig-tid: Det lyder simpelt, men jo mere stresset man er, jo oftere glemmer man, at det er når stikket trækkes ud, at man lader op. Min oplevelse er, at jeg har godt af at hive en halv time ud om eftermiddagen til at drikke en kop kaffe i solen, pakke telefonen væk og bare lige sidde lidt. Det behøver ikke være mere end en halv time for lige at lade op igen. Har jeg rigtig travle dage, så gør jeg det gerne fra morgenstunden… For for mig er det ikke så vigtigt, at det bliver et ritual du ved, hvor man gør noget hver dag for sig selv på en bestemt måde. Tværtimod synes jeg det virker at lytte hver dag til sin krop og sit sind for, hvornår det er tid til lidt mig-tid. Og så virker det altså at prioritere det hver dag frem for at nå frem til fredag så forpustet, at hele weekenden går med at ånde ud. Det tror jeg ikke på, at nogen har godt af i længden…
 2. Skriv dit stress ud: Når det går vildt for sig her i biksen kaldet Sara, så kan jeg godt have 5 forskellige steder på programmet i løbet af en dag. Det kræver at, jeg er i stand til at holde tungen lige i munden. Det gør jeg ved at skrive min dag ned. Så når jeg tager fra et sted til et andet, skriver jeg, inden jeg tager derfra, lige noter til, hvad jeg måske ikke nåede, hvad jeg skal huske til næste gang eller lignende. Nogle gange bruger jeg ikke noterne efter. Men det tømmer mit hoved, så jeg er klar til at møde det næste sted lige så overskudsagtig som det første, fordi der ikke sidder ting og gnaver i hukommelsen.
 3. Gå aldrig ned på søvn og samtale: For mig er den største fejl ved travle dage, at droppe et par timers søvn. Der er ikke noget, som kan gøre mig mere uoplagt dagen efter. Af og til hænder det, at jeg ikke kan sove, før jeg har løst noget, der knurrer i baghovedet, men ellers er jeg meget konsekvent med at komme i seng omkring kl 23-24. Her ligger jeg oftest og snakker lidt om dagen med min kæreste, inden vi falder i søvn. Det er noget af det bedste. At have en at dele travlheden og indtrykkene med, hvis der er lidt meget. Før jeg havde min kæreste, ringede jeg tit til mine veninder om aftenen og snakkede lidt om hint og her. For mig giver det ro at tale, men jeg er jo også ekstrovert. Tror mange introverte ville finde det dybt belastende at skulle sætte ord på tankestrømmen, inden den er færdig. Men vi er jo alle forskellige 😉

Det er tre måske simple men for mig meget effektive råd, så måske de også kan gøre en forskel for dig 🙂
O68I6K0 Designed by Freepik

Har du andre gode råd til travle dage? Noget der virker specielt godt til dig?

 

 

-. Følg mig på Instagram .-/-. Følg mig på twitter .-/-. Skriv til mig .-

2 kommentarer

 • Helena Aggeboe

  Hej Sara,
  fint indlæg og dejligt at du vil hjælpe andre med at slappe af, men at du bruger ordet “stress” er misvisende. Når man faktisk har stress, kan man ikke slappe af, selvom man drikker kaffe i solen uden telefon, man kan ikke sove heller eller snakke med andre om det, for man er i fornægtelse og skammer sig over ikke at kunne leve op til egne/andres krav. Kroppen kører på fuld adrenalin og din liste med gode råd har ikke nogen gavnlig effekt – tværtimod bliver den endnu en to do liste for den stressede. Så jeg synes du skal kalde indlægget “sådan håndterer jeg travle dage”, det er noget helt andet og så er rådene jo gode 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Hej Helena
   Jeg medgiver, at der er stor forskel, men stress er et ord, der i min verden kan gradbøjes og bruges ofte også om travle dage. Derfor er det også brugt her. Jeg kender dog flere med egentlig stress, og er udemærket klar over forskellen. Det tror jeg også læserne af bloggen kan skelne mellem, idet jeg ikke omtaler hverken en sygemelding, angst eller lignende i denne her sammenhæng. For husfredens skyld, så ændrer jeg det gladeligt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

*Summer vibes*