PERSPEKTIV: Zambia kalder menses-oprøret

#2: Økologi redder ikke klimaet !

For lidt siden skrev jeg et indlæg om økologi i forhold til dyrevelfærd. Her i anden del af min selverklærede oplysningskampagne om økologi, skal vi tale lidt om en anden myte: At økologi er godt for klimaet.

Uden at det skal blive alt for teknisk, så fremlagde Etisk Råd for ganske kort tid siden, hvordan forskellen på økologisk og konventionelt landbrugs indflydelse på klimaet faktisk er nærmest ikke eksisterende. Faktisk skiftes begge typer af produktion til at være den værste udleder. økoklima

Igen er det vigtigt for mig at sige. Jeg anklager ingen for at vælge økologi. Det kan man have sine grunde til, og jeg har også mine for fx at købe økologiske æg, fordi jeg synes de smager bedre. Min anke går på, at vi bilder hinanden en masse nonsens ind i forsøget på at få andre til at vælge det samme som os selv eller tvinge landmænd til at lægge deres produktion om, fordi vi lemmeagtigt vedtager, at det er bedre for kloden.

Således oplyst, skal du dog have lov at købe din økologi i fred alligevel 😉

-. Følg mig på Instagram .-/-. Følg mig på twitter .-/-. Skriv til mig .-

2 kommentarer

 • Sofie Johanna

  Øh, jeg tror altså ikke der er nogen der bilder sig selv ind, at der er forskel på økologi og almindeligt landbrug, når det gælder udledning af drivhusgasser. Hele pointen er jo at vi ødelægger grundvandet og vores jord med pesticider, og at dyrene i alm. landbrug er proppet med antibiotika, som vi lige så stille bliver resistente overfor – ikke så godt vel? Og det er kun nogle af de ting, som økologisk landbrug kan være med til at forhindre i at ske.
  Måske skal du læse lidt mere om, hvad økologi rent faktisk gør i stedet for hvad det ikke gør 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Hej Sofie Johanna.. Det har jeg skam gjort. Min oplevelse er, at mange har en opfattelse af økologi i forhold til bl.a. klima og dyrevelfærd, som ikke har hold i virkeligheden. Det synes jeg er ærgerligt. Derfor handler indlæggene om at oplyse om det. Det er jo kun dejligt, hvis du allerede er oplyst 🙂 Mest af alt, synes jeg er det ærgerligt, hvis de konventionelle landmænd skal lide spot og hån for de ‘uægte’ fordomme, der præger debatten. Jeg siger intet sted, at økologi ikke har visse kvaliteter. Jeg siger tværtimod, at jeg også selv vælger det ved nogle madvarer. Det kunne bare være fedt, om glorificeringen af økologi kunne have hold i de egentlige kvaliteter frem for formodninger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PERSPEKTIV: Zambia kalder menses-oprøret