#1: Økologi er ikke for dyrenes skyld

GÆSTEBLOGGER: “Fuck ikke med min frihed”

12548999_10206775275754336_8477280065276957949_n

Cecilie Løwert er 23 år gammel, bor i Århus med sin kæreste og er oprindeligt fra København. Hun læser til multimediedesigner og drømmer om at blive journalist.

….

Danmarks befrielse. Hvilken perfekt anledning til at skrive lidt om frihed.

Selve befrielse vil jeg ikke snakke om, men blot nævne, så vi kommer godt fra start. Og så I ikke tror, jeg er fuldkommen historieløs.

I stedet for at snakke om Danmarks frihed, vil jeg gerne fortælle lidt om min frihed. Min liberalisme…

Igennem 8 år har jeg været medlem af Venstres Ungdom. Det var en dejlig tid, hvor jeg har lært både mig selv og andre fantastiske mennesker at kende. I begyndelsen af mit medlemskab vidste jeg ikke, hvad jeg mente, tænkte eller gjorde for den sags skyld. Der var bare en klar fascination af dansk politik og mennesker omkring virket. I dag har jeg det anderledes. Helt og aldeles anderledes. Dengang stod jeg skoleret, hver gang en højere stillet tillidsperson med gennemsnitlig intelligens prædikede om liberalisme og fine fortolkninger af samme. Nu sætter jeg spørgsmålstegn ved det meste, og det sidste jeg magter, er mennesker omkring mig, der skal fortælle, hvad “rigtig liberalisme” er. For i min verden findes der ikke nogen fucking rigtig liberalisme. Det ligger i ordet, at du selv skal styre, hvordan du vil leve dit liv. Og jeg har brugt min frihed på at definere min liberalisme.

For jeg er liberal. Men ikke på den der politiske, “jeg stemmer liste V eller I”-måde. Mere på den der “lad mig være i fred, og du får (måske) min stemme”-måde. Det er meget simpelt.

Liberalisme er mere end den politiske frihed: kapitalisme, legalisering af stoffer og flad skat. Frihed er også retten til at gå ned ad gaden med en blanding af Beyoncé og DJ Alligator på playlisten, det er retten til selv at vælge, hvor meget smør du fyrer i din tv-kok-inspirerede mad, og det er retten til at se så mange afsnit af Horton-sagaen, som du magter (jeg håber ikke, det er mange – men bevares, hver sin smag). Fællesnævneren for dem alle er, at du altid har retten til bare at være dig selv. Dit skønne individ. Liberalisme er nemlig, for mig, en sindstilstand. Og en personlig en af slagsen.

Så husk nu at være dig selv; ingen skal bestemme over dig. Husk for guds skyld at sætte spørgsmålstegn ved alt det, du undrer dig over og husk at råbe ekstrahøjt op om det.

Dét husker jeg nemlig. Og jeg ved, at hvis der er noget, andre ikke skal gøre, så er det at fucke med mit smør, mine serier og min Beyoncé.

freedom-813099_960_720

-. Følg mig på Instagram .-/-. Følg mig på twitter .-/-. Skriv til mig .-

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#1: Økologi er ikke for dyrenes skyld