Jagten på de skide 3 kilo for meget er gået ind

Jobsøgning fase 0: CV

billede til blog

Nu sidder jeg her og er i gang i fuld gang med en overspringshandling, der sinker specialeprocessen.. Ikke desto mindre er denne her lidt vigtigere end mange af de andre (læs:kopper kaffer) jeg ellers bruger tiden på 😉

Det skræmmer mig en smule at skulle ud og søge job.. Ikke fordi jeg lider af mindreværdskompleks eller imposter syndrome, som djøfferne for nyligt har sat fokus på. Hvis du er i tvivl, om du måske lider af det, så test dig selv her. Lider er måske et over-statement, men det er i hvert fald meget rart at være bevidst om, hvad det er, så du ikke står i starten af din karriere, og tror du er alene i verden med de følelser.

Nej det, der skræmmer mig, er tanken om, hvis jeg nu ikke finder noget med det samme.. Det har faktisk først ramt mig de seneste dage sådan for alvor, og lige nu er det vel det, man vil kalde for et ikke-problem. Faktum er bare, at mange går ledige i lang tid efter endt uddannelse, og er der noget jeg ikke er egnet til, så er det at gå og trille tommelfingre.. Så bliver jeg mildest talt fuldstændig baldrende tosset 😀

Et positivt tegn vil du måske sige, og ja, det er skønt at være sådan en, der elsker at have noget og rode med, men det gør samtidig tanken om at stå uden job helt enormt og altoverskyggende uhyggelig. SÅ derfor har jeg allerede nu iværksat jobsøgningen, og har første skridt at gennemgå mit CV, den obligatoriske LinkedIn profil og ja, så har jeg faktisk også en hjemmeside, hvor mit CV plus lidt ekstra snak om mig står beskrevet. Den har jeg lavet, fordi jeg håber, det kan blive en mere visuel og personlig introduktion til mig.

Samtidig tog min veninde og jeg, hånd i hånd, til karrierevejledning hos vores fagforening (ja, jeg stemmer blåt og synes fagforeninger er megaseje – det kan vi tale videre om en anden dag;)) for at blive lidt klogere. Et møde, som vi troede skulle gøre os klogere på det arbejdsmarked, vi skal ud på, men i stedet endte med at gøre os en del klogere på vores præsentationer af os selv til verden.

Vi havde nemlig på forhånd sendt den skarpe konsulent vores LinkedIn-profiler, så hun kunne få en ide om, troede vi, vores profiler. Men der blev vi klogere….

Det var nemlig et kæmpe spark over skinnebenet, vi i stedet fik os – et velfortjent og velplaceret et af slagsen, og derfor vil jeg lige give et par af hendes råd videre. Nogle mere åbenlyse end andre, men hold nu fast, hvor kan man nogen gange ikke se skoven for bare træer XD. Samtidig må jeg inddrømme, at jeg aldrig rigtig har haft brug for det før. det har ikke været der igennem, jeg har fundet mine jobs. Men bare fordi mine tidligere jobs er fundet gennem netværk, så er der jo ingen der siger, at det næste bliver fundet på samme vis. So here it goes:

  • Du har ca.140 tegn under dit navn. Hvis du ikke har en smart titel at smide på fra et nuværende job, så brug buzzord fra noget det du gerne vil lave. Betragt det som et tweet – det skal kunne stå for sig selv og må gerne være lidt catchy, men forsøg ikke at hoppe i klichéerne. Hvis du synes det er lidt svært, så bare sig det som det er: ‘Vil arbejde med xx og xx, når jeg er færdig med x til sommer’-ish
  • Man kan tilføje et lille resumé nu om dage. Jeg har ikke udfyldt mit, fordi jeg var af den overbevisning at alle var ligeglade. Det kan jeg så forstå iiikke er tilfældet 🙂 Husk at det lille skriv bør fokusere i en retning, så læseren kan se, hvilken kasse, du passer ind i det. Det gør det nemmere at forestille sig om du er en fisk, der passer i deres akvarie. Jeg har selv store udfordringer med at skrive det her afsnit, fordi jeg ikke har lyst til at fokusere for snævert. På den anden side, kan jeg godt se, at det er vigtigt at være lidt kasse-agtig, så andre har en chance for at placere en fagligt ift. de opgaver, de står overfor. Måske har jeg det bare svært med kasser… Men må nok bøje mig her 🙂
  •  Skriv ikke kun navnet på de steder, du har arbejdet og lavet frivilligt arbejde, men fokuser i setdet på dine opgaver, eventuelt ledelsesansvar og niveau samt dine resultater. Jeg troede virkelig ikke at folk kiggede nærmere på den slags, så jeg har lige nu kun gjort det ved den øverste dvs min nuværende arbejdsplads. Det var åbenbart ikke i orden 😀 Samtidig kan du bruge de beskrivelser til at bruge nogle af de ord, som du gerne vil have din kommende arbejdsgiver til at sætte dig i sammenhæng med. Her var jeg temmelig nervøs for, om det ikke hurtigt kan gøre en ensidig, men som hende den kompetente rådgiver sagde, så kan man jo stadig se de forskellige steder, jeg har været, så de er jo ikke væk bare fordi jeg måske umiddelbart lægger vægt på nogle andre elementer.
  • Sortér i dit frivillige og dit professionelle arbejde. Hvis du ligesom jeg har et temmelig langt frivilligt CV, så kan det virke besynderligt, når det står lidt blandet med de jobs, jeg har haft gennem tiden.. Jeg havde faktisk bare lidt glemt at dele det op, fordi den mulighed ikke var der, da jeg lavede det i sin tid, men nu kan det da skabe lidt overblik.
  • I stedet for at skrive referencer på dine ansøgninger, så få dine tidligere arbejdsgivere til at kigge ind på din LinkedIn og lægge en anbefaling der – Skide smart jo 😛 Altså det ene udelukker jo ikke det andet, men jeg er personligt meget begejstret.

Det var nogle, synes jeg, gode tips til at komme videre, så jeg står knivskarp, når ansøgningerne flyver afsted. Samtidig har jeg givet min hjemmeside et lille brush-up visuelt, så
nu mangler jeg bare at fylde på det med opgaver, kompetencer og resultater.

Mangler du selv inspiration til dit CV, så kig endelig ind på siden – og har du nogle seje input, så tøv ikke med at skrive 🙂

-. Følg mig på Instagram .-/-. Følg mig på twitter .-/-. Skriv til mig .-

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jagten på de skide 3 kilo for meget er gået ind