Har købt mig fattig på Designer Forum - du kan nå det endnu

Om venskaber, der holder…

For nogle måneder siden vandt jeg et gavekort på 1000kr. til restaurant Umage – den nye fiskerestaurant, der er åbnet lige ved Nørreport. I vild ekstase inviterede jeg min veninde og nybagte mor på date. Det er kun på sin plads med lidt luft fra verdenen fyldt med mos og bleer 🙂 Heldigvis var hun enig, og takkede ja til en aften i mit selskab.. Temmelig heldigt 😉

Som den fuldstændig ustrukturerede blogger jeg er, med måske lidt for god appetit, fik jeg ikk taget billeder af vores fem-retters tasting menu, men flere af retterne var meget anbefalelsesværdige, og jeg kan berette at både vin og G&T holder en sublim standard for at få en god aften… Atter en gang blev det til en snak om livet – sådan det rigtige liv, med både det sure og det søde.

For med hende her kan jeg dele det hele.. Hun er en af dem, der har kendt mig siden jeg var 12, og uanset hvad jeg begiver mig ud i, så er hun lige der (flere vil vide, at det til tider har været komplet sindsyge projekter, både når det gælder mænd, hobbyvalg(læs:ungdomspolitik) og postpubertære kriser). Hun lytter, forholder sig kritisk, stiller spørgsmsålstegn til mine valg med en omsorg, som man skal lede længe efter – og holde godt fast i, når man finder den.

Jeg er i den sammenhæng privilegeret. Jeg har veninder, der har været der for mig i tykt og tyndt i over 5 år, ja for nogens vedkommende i 15. Og jeg er så glad for de kan holde mig ud, for helt ærligt, så er jeg sku lidt en spradebasse. Jeg bliver nemt begejstret for det nye – specielt nye mennesker. Nye perspektiver på verden, måder at leve sit liv på… Ja, jeg kan blive helt osplugt af nysgerrighed over den måde, andre forstår og lever i verden på. Det er ofte min styrke, men også en svaghed.

For når jeg tænker tilbage var mine start tyvere præget af veninder, der i en periode har fyldt en stor del af mit liv og min hverdag, hvor nogle af de gamle er gledet lidt i baggrunden. De venskaber ville jeg aldrig have været foruden, men det har betydet, at jeg af og til ikke har plejet de solide klipper i mit liv… Men de er der altid.. Stadig hver og en med deres ro og reflektion og oprigtige interesse for mig.. Det er jeg meget taknemmelig for.

Det fik mig til at tænke på dem, der er blevet hængende. For hvad er det, der afgør, om et venskab holder for livet?

I folkeskolen var venindehalskæden det flygtige symbol på loyalitet og trofasthed. I teenageårene var det, sammenholdet om at udforske den nyåbnede verden og dele sine førstegangsoplevelser med alt fra alkohol til kysseri. Som tiden er gået er begrebet om den bedste veninde blevet mindre afgørende, og jeg fandt ud af at de veninder, der for alvor har banket sig fast i mit liv, er dem, hvor der er masser af frihed. Dem, hvor der ikke lægges beslag på mig.

Med årene er fokus skiftet mod karrieren og en sød mand fylder mere. Derfor flytter venindernes rolle sig, sleepovers er ikke lige standard længere og de bedste er dem, hvor ordet bedste ikke er så afgørende. Den relation bliver hverken mere eller mindre værd af, at der er flere, der er de bedste. En livsopdagelse, der har beriget mig med et venindeligt overskud de seneste år. Heldigvis 🙂

Med en forståelse for hinandens grænser og en respekt, hvor vi ikke tager hinanden til gidsler, hvis der ikke lige bliver ringet med en opdatering, hver gang en i bussen slår en prut. Venskaber, hvor vi nyder de timer, vi har sammen i stedet for at klandre og bebrejde for de timer, vi ikke har. Det velvidende om, at hvis der går klodsmajor i livet, så samler klipperne sig omkring én og skaber balance igen… og igen og igen og igen og igen…

På samme tid har de bedste noget til fælles. Jeg ser op til dem alle. De har en unik sejhed over sig – hver og en. Nogle er voldsomt ambitiøse om deres karrierestige, andre kompromisløse i livsnydelse – ikke at de to er modstridende, men du ved 😉 Nogle har en energi, der fylder rummet og underholder hele selskaber af gangen, andre holder køkkensnakken kørende til kl. 6 og laver natmad imens. Nogle har stiftet familie, andre udforsker verden for, hvor de har lyst til at finde sig til rette.. (Læs:osv osv)…  Alle imponerende mennesker, og jeg tror ikke, det stopper lige foreløbigt…

Derfor tror jeg også, det bliver de venskaber, der holder for livet 🙂

Selv da aftenen med min veninde gik på hæld, var vi aldrig knappe på ord… Så ved man det har været en god aften <3Top-30-Funny-Minions-Friendship-Quotes-Friendship c2d55b7d0747745ca07699f1fbc16aaca8ede87bcaf95ea7768419e4cd127f60

-. Følg mig på Instagram .-/-. Følg mig på twitter .-/-. Skriv til mig .-

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har købt mig fattig på Designer Forum - du kan nå det endnu