Når jeg skal giftes...

Radiodebut på P1 om mine æg

I forlængelse af mit indlæg ’Bland dig udenom mine æg, Ninna’ inviterede Eftermiddagen på P1 mig til debat i dag om København Kommunes fertilitetskampagne.

Det er første gang jeg rammer æteren, og den ydmyge jyde i mig blev noget benovet over, at nogen har læst mit indlæg og fundet det relevant at høre mig uddybe på national radio. Tilmed på P1. En voksen kanal om man vil.

Men det falder jo sådan, at jeg med mine 25 år og mit studie på CBS lige præcis er målgruppen for kampagnen, der har fået utrolig megen negativ omtale de seneste døgn. Kvinder på tværs af det politiske spektrum har lavet opslag til Københavns Kommune, hvor de har talt deres æg i køleskabet, og i samme åndedræt beder kommunen blande sig udenom deres privatliv for fremtiden.

Det var da også grundlaget for min medvirken, hvor Kathrine Birch Petersen, som er afdelingslæge på fertilitetsklinikken i København deltog med kampagnen faktiske budskab – uden bebrejdelser eller anklager, men med nøgterne konstateringer og information om den nuværende situation indenfor fertilitetsbehandling. Faktisk kunne vi blive enige om en del, men den helt grundlæggende præmis for mig, om at kommunen skal blande sig udenom borgernes privatliv var vi ikke heeeelt enige om.

Det mener jeg nu stadig, uanset om kampagnen har kostet 50 eller 200.000kr. Pengene kunne være brugt bedre og mere effektivt end en anklagende kampagne, hvor den efterfølgende debat fjerner fokus fra det væsentlige.

Lyt til min radiodebut 1 time og 59 minutter henne og hør også lige filosoffen,  der følger op på vores debat ud. Anders Fogh Jensen er overvejende enig i, at kampagnen er intimiderende og kommer med interessante perspektiver på, hvor lang tid staten egentlig har blandet sig lidt for meget i vores privatliv.

Jeg glemte i farten at tage den obligatoriske selfie, men fik da lige taget et opfølgende af den kloge filosof 🙂

12167282_10153347532128500_787823588_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når jeg skal giftes...