Har vi brug for Livslinien?

Bland dig udenom mine æg, Ninna!

I Københavns Kommune har Sundheds- og omsorgsborgmesteren Ninna Thomsen lavet en kampagne. Det sker i forlængelse af to ministeriers for nyligt har udsendt materiale til de danske gymnasier: ‘MaybeBaby’.

Den skal få flere studerende i gang med børnemageriet, og derfor informerer den om, hvordan evnen til at blive gravid falder drastisk jo længere mænd og kvinder når over midt tyverne. Aldersgennemsnittet for at få børn er 29,1 i Danmark, mens det i København er 31,8 – Og det kan vi jo ikke have..

baby

‘Har du talt dine æg i dag?’ lyder det anklagende fra store plakater byen over….

Der er mange fordele ved at få børn i en tidligere alder – temmelig mange faktisk. Jeg mener dog ikke, at det er Kommunens opgave at fortælle dig eller mig de fordele.

Kampagnen fortæller ikke noget, som du ikke kan google dig frem til, og i forvejen bruger vi store mængder ressourcer på undervisning om kroppen i folkeskolen, der bør give den basale viden. Som f.eks. det materiale ministerierne netop har sendt ud til gymnasierne (!!!!)

Min irritation skyldes nok ikke kun den voldsomme invasion af mine private dele, men også, at jeg selv er rundet de 25 og dagligt mærker presset stige på mine skuldre.

Det ændrer ikke på, at jeg finder det tragikomisk, at vi på den ene side skal haste os gennem universiteterne, så vi kan træde med på arbejdsmøllen, og på den anden side skal tage os tid til børn, mens vi studerer.

Samtidig er det forbløffende, at kommunen i samme ombæring overser alle de mange andre områder i København, hvor de penge kunne have gjort en reel forskel. Hjemløse, integration, daginstitutioner – ja eller skattelettelser, hvis man er til den slags 😉

Når man vælger og får børn, er jeg af den, måske naive, overbevisning, at der skal være en mand, nogle sunde rammer, og en sjat penge, før det kan lade sig gøre. Uden disse, så er det vel ganske velovervejet og ok lige at holde lidt igen, inden man kaster sig ud i projekt baby.

Skulle alle disse være på plads, som i mit tilfælde, vil jeg stadig forbeholde mig retten til selv at fundere over, hvornår jeg skal have mine børn. Valget om hvornår og konsekvenserne heraf er mine egne. Så Ninna, bland dig udenom mine æg.

Læs mere om tankerne og reaktionerne på kampagnen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har vi brug for Livslinien?